Според него действията за назначаване на прокурист в "Пирогов" ще бъдат разследвани

Като необяснимо определи уволнението на директора на „Пирогов”  бившият министър на здравеопазването Илко Семерджиев . В предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS той посочи, че се в системата се чува, че и други директори на болници са подготвени за уволнение. „Това означава, че министърът на здравеопазването в дните преди да сдаде поста прави сделки. Това ялвение  се нарича политическа корупция,” категоричен бе той.

Сербезова освободи директора на „Пирогов”

Според него действията на министър Сербезова за назначаването на прокурист в „Пирогов”, по думите му, „под диктата на министъра без министърът да слага своя подпис никъде, е доста спорна." Семерджиев посочи, че според него тези действия ще бъдат разследвани, защото са „необичайни практики.”

Бившият здравен министър изрази убеденост, че следващ кабинет ще направи ревизия на кабинета „Петков.”

Илко Семерджиев коментира и горещата тема за РСМ и днешното решение в НС да даде мандат на правителството за одобрение на френското предложение. По думите му гласуването днес е показало как се самоорганизират партиите по линия на ценностите.

НС даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за РСМ

„Действително се роди нова евроатлантическа група, която гласува синхронно и това е положително явление,” посочи Семерджиев. По думите му ние, които сме на кръстопът между Европа и Азия, трябва да разберем, че сме в ЕС и НАТО, и е редно да се държим като такива.

Според него гласуването показва и друго: „дали ще отрежем опашката на котката наведнъж, както искахме да го направим с ветото, или ще го правим на порции в продължение на 10 години. И след днешното решение очевидно ще го правим на порции.”

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.