Той беше обвинен за убийство в Борисовата градина

Фалстарт на делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Половин година, след като Софийският градски съд го оправда за смъртта на Георги Игнатов, днес делото трябваше да започне на втора инстанция в Апелативния съд. Подсъдимият и адвокатите му обаче не се явиха.

Защо Йоан Матев беше оправдан за убийството в Борисовата градина

В съобщение до медиите от съда обясниха, че са търсили многократно Матев на адреса му, но без успех. Затова делото беше отложено за средата на юли. По информация на NOVA този следобед подсъдимият е отишъл в Съдебната палата в София и е подал заявление, че не е присъствал на делото, защото не е получил призовка. 

Съдът оправда Йоан Матев за убийството в Борисовата градина (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Нямам връзка с него в последно време. Нямам информация да го няма. Не мога да ви кажа какво става. Аз подадох документи, че съм в отпуск. От кантората са уведомили съда, че съм в отпуска, понеже призовката е дошла, когато ме е нямало. Не виждам никакво основание да се укрива, защото делото се развива нормално и правилно за него, така че не виждам причина”, каза защитникът на Матев адв. Ина Лулчева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.