Красимир Манов прогнозира, че есента газохранилищата в Европа ще бъдат пълни и готови за зимата

"Всяко едно намаление е в полза на потребителите. Отстъпката от 25 стотинки е изядена от ръста в цените на горивата. Нищо сложно няма да се реализира. Бензиностанциите няма да затворят заради отстъпката, всеки ще намери начин да се справи. Рафинерията в Бургас трябва да бъде взета на оперативно управление от правителството - тогава цените моментално ще паднат с лев и повече". Това заяви енергийният експерт Красимир Манов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Енергиен експерт: Спад на цените на природния газ определено ще има

По думите му не може цените на брент да са сходни с тези на WTI. "Риск за енергийната ни стабилност винаги съществува, защото всичко е енергия. Произвеждаме достатъчно ток, но по отношение на нефта и природния газ възникват колизии. Логично е да има договореност с "Газпром", но след като те спряха доставките, се оказа, че можем да имаме и други източници. В света има огромни количества и природен газ. Есента газохранилищата в Европа ще бъдат пълни и готови за зимата", прогнозира Манов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.