"Разследването срещу Лена Бориславова няма да се забележи и ще приключи преди да е започнало", подчерта журналистът

Прокуратурата е много по-беззъба и безобидна от повечето медии. Разследването срещу Лена Бориславова няма да се забележи и ще приключи преди да е започнало. Това мнение изрази в предаването „Пресечна точка” журналистът Валери Найденов, коментирайки образувано досъдебно производство от прокуратурата срещу длъжностно лице заради сключен неизгоден договор между ББР и юридическа кантора.

„Смятам, че в момента прокуратурата е много по-безобидна и беззъба от  повечето медии. Поради простата причини, че нито едно разследване не се докарва до средата, камо ли да стигне до края. Докато истинската прокуратура – според мен това са големите телевизии. Те наистина нанасят големите удари в политиката. И това се случва пред очите ни”, посочи той.   И допълни: "Тя няма от какво да се безпокои, защото това разследване е нещо, което няма да се забележи и ще приключи преди да е започнало". 

Според него тази седмица се водят доста „мазни борби под килима” по повод преговорите за подкрепа на кабинета.

„Водят се пред очите ни някакви пазарлъци. Някакви хора смятат, че това е много неморално. Но мисля, че има някакво голямо разминаване между различните понятия за морала – дали сме реалисти, или сме идеалисти”, подчерта той.

„Според мен става не за пазаруване на гласове, а за сблъсък на ценности. Виждане как определени депутати от ИТН – решиха да напуснат партията. Вижте какво се случи и на площада – имаше хора, които не подкрепяха определена партия”, заяви от своя страна предприемачът Андрей Бъчваров.

„Проблемът с нестабилността в момент, в който България е в потенциална икономическа криза, е основем когато говорим за лицето на България и извън страната.  Страната ни навън се справя по-добре, въпреки това, как се представя държавата на местни ниво. Уважават ни, но трябва да покажем, че можем да осигурим една сравнително добра  политическа и икономическа стабилност”, подчерта здравният икономист Аркади Шарков.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.