Инцидентът е станал в Кърджали

Неправоспособен тийнейджър блъсна 83-годишна жена, която почина по-късно в болница. Инцидентът е станал в Кърджали около 21.30 ч. в понеделник, съобщиха от МВР. Зад волана на автомобила седял 15-годишен.

Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Момчето е задържано за 24 часа.

Оказва се, че това не е първият път, в който момчето с инициали А.И. шофира. От Окръжната прокуратура са изготвили писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ за „преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето", се посочва още в официалната пресинформация.

Катастрофи предизвикаха огромно задръстване на Околовръстното в София (ВИДЕО)

В изявление пред медиите окръжният прокурор Желязко Стефанов обясни, че непълнолетният извършител е бил с още двама непълнолетни в автомобила. Съдебно-психологична експертиза ще установява дали младежът е могъл да разбира свойствата и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Инцидентът станал, след като А.И. взел от дома си ключовете на лек автомобил, оставен на съхранение на пълнолетен член на домакинството му. Тийнейджърът подкарал колата из района, в който живее. Прибирайки се към дома си, не успял да спре навреме и блъснал придвижваща се пеша възрастна жена. Пострадалата била откарана в болница, където починала същата вечер.

Прокурор Стефанов обясни, че в хода на досъдебното производство са разпитани освен задържания, двамата му спътници, пълнолетното лице, на което са оставени ключовете от автомобила, както и собственикът на самата кола. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на жената. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза, обясни прокурор Стефанов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА