Държавният глава присъства на церемонията "Банка на годината"

Работещите за мнозинство да не нарушават парламентарните принципи, традиции и морални норми. За това призова президентът Румен Радев преди началото на церемонията по връчване на наградите „Банка на годината“. 

„Алфа рисърч”:При избори днес ГЕРБ малко пред ПП, ИТН – вън от парламента

“Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат. Движим се по Конституция”, каза Радев и призова “всеки, който работи за парламентарно мнозинство, трябва да се стреми да го формира по такъв начин, че да не нарушава установените парламентарни принципи, традиции, морални норми и най- важното - така да бъде сформирано, че да има дългосрочна устойчивост”. 

Президентът коментира и искането на парламентарните групи на ГЕРБ и БСП за връщане на хартиените бюлетини. “За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала. Имаше хора, които много силно настояваха да има машинно гласуване. Нека ги чуем пак и да видим какво е мнението им сега”, каза държавният глава.

Радев: Имаме амбицията модернизацията на армията да води до трансфер на технологии

Още веднъж Румен Радев заяви позицията си относно изгонването на 70 руски дипломати като го нарече “безпрецедентен акт”. “Всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи своите последствия. Но това трябва да става в съответствие с установените процедури и при наличие на доказателства”, категоричен бе той и допълни, че отговорността за деянието е на правителството и лидерите в коалицията. “Това решение увеличава риска за България, за нашата енергетика, икономика и за гражданите”, заяви Радев. 

Остри реплики във Facebook разпалиха напрежение между кабинета и Президентството

И още: “Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на българските политици отвън, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители да обявяват дали и те не получават финансиране”.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.