Според депутата може би най-логичното решение е да се отиде на избори

„Опозицията през последните седмици бойкотира работата в НС и в комисиите с липса на кворум. Това е една основна пречка, за да започнат тези реформи”. Това каза  в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от ПП Йордан Терзийски по повод законовите промени, необходими да се гласуват в НС, за да започнем да получаваме парите по Плана за възстановяване и устойчивост. 

По думите му част от промените вече са изработени, работят се и в момента. „Сроковете за приемане на тези законопроекти е есента. Те са по график и ние се движим по програма", категоричен бе депутатът от ПП.  По думите му, ако се състави стабилно парламентрано мнозинство и стабилно правителство, България ще може да направи реформите, необходими за получаването на тези средва.

„Може би най-логичното решение е да се отиде на избори”, коментира политическата ситуация след върнатия мандат депутатът. "В рамките на първия мандат, който получихме, направихме всичко възможно той да бъде реализиран", посочи той и напомни, че са изготвили ясна програма за следващите 6 месеца. „Не се намериха 121 депутати, които да застанат зад една такава програма”. 

На въпрос ще седнат ли на преговори с ИТН, ако участват в разговори при връчване на третия мандат, депутатът отговори: „Ще изслушаме всеки един от нашите коалиционни партньори - и БСП, и ДБ. Не виждам възможност с ИТН в този вариант, в който е в момента, да седнем да разговаряме, Ние виждаме само г-н Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, които са изключително провокативни в техните изяви и не виждам да има вариант да седнем да се разберем”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.