Горят смесени широколистни и иглолистни гори

Два големи пожара на територията на Хасковска област са локализирани. Горяха смесени площи - иглолистна и широколистна гора.  В село Светослав, община Стамболово, горя борова и широколистна гора, която е в близост до населеното място. Пламъците са обхванали близо 500 декара площ. На мястото има и полиция, която разследваха причината за пожара. Предполага се, че някой може да е запалил огън на открито. В борбата със стихията участваха пет екипа на пожарната. През деня ситуацията се усложняваше както от вятъра, така и от високите температури. С падането на вечерта обаче обстановката е по-спокойна, но дежурни екипи ще останат на място. 

Другият голям пожар е на територията на свиленградското село Дервишка могила. Там огънят е обхванал над 400 декара площ – смесена гора. Там в гасенето на пламъците също участваха пет екипа на пожарната. В борбата с огъня се включиха и горски служители. В късните часове на деня пламъците бяха овладени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.