Георги Георгиев обясни, че причината да напусне партията е разминаване в предизборните обещания

„До последно опитвахме да привлечем хора само и единствено въз основа на съвест. Не стана, така че това е краят. Отиваме на избори. Когато затваряте врата от единия край, я отваряме от другия. Отваряме вратата за нови избори и нови партии в парламента. Сега е моментът, в който да се намали езика на омразата. В предизборната кампания всеки трябва да си даде сметка, че изборите свършват, хората сядат в парламента и трябва да намерят общ  език, защото не може да гласуваме на всеки 3 или 6 месеца”. Това каза в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS Георги Георгиев, независим депутат, напуснал ИТН. Той обясни, че причината да напусне ИТН е разминаване в  предизборните обещания. 

Той коментира и протеста на пътните строители.

„Протестират две браншови организации – Камарата на строителите в България и браншова камара "Пътища". Протестите са до някаква степен различни. Първите протестират заради липсата на индексация. Считам, че такава трябва да бъде извършена. Причините поради които не се случи са в изпълнителната власт и най-вече в разногласията между Гроздан Караджов и останалите му колеги. Втората причина са така наречените 720  милиона лева. Това е втората част по договорите за текущ ремонт и поддържане. Важно е да кажем, че вече има доклади на Междуведомствена работна група. За мен те са безспорни. Там категорично са описани нарушения на Закона за обществените поръчки, Закона за публичните финанси и тн.”, каза той. И заяви, че всички пари трябва да бъдат изплатени на строителите.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.