Темата коментираха Мария Шаркова, Евгений Кънев и Дани Милев

Проверка на екип на NOVA по летните курорти показва, че ресторантите край морето са препълнени, но и в кабинетите на гастроентеролозите също има наплив от пациенти. Защо  може да се сблъскаме с недобро качество на услугите по морските ни курорти. Темата коментираха юристът Мария Шаркова, икономистът Евгений Кънев и музикантът Дани Милев в предаването “Пресечна точка”. 

Според композитора Дани Милев отношението на персонала по морските ни курорти е обидно. След няколко неприятни случки по време на лятна ваканция, Милев сподели, че вече пътува със собствена кухня и кемпер. 

Какви рискове ни дебнат на морето и как да спасим ваканцията

“Това е стар проблем, който не се оправя. Това е дребната душичка на нашите търговци, за които не е важно дали утре ще се върнеш, а да ти вземат парите сега. 

Затова тази година отново отливът е видим”, каза Милев и ризова родните хотелиери и ресторантьори: “Преборете се да си спечелите клиентите!”.

Юристът Мария Шаркова пък обясни, че всеки, който се осигурява, има право да бъде прегледан от друг общопрактикуващ лекар в населеното място, където е отседнал по време на лятната си ваканция, а  прегледът му да бъде покрит от НЗОК. Тя обаче поясни, че пациентите трябва да бъдат внимателни, ако посещава частните кабинети, тъй като там регулация в цените-няма.

Цялата дискусия гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.