Блокади ще има в над 20 точки в страната

Пореден протест на пътните строители. За трети ден ще има блокади в над 20 точки в страната. Служители и собственици на фирми ще изразят недоволството си пред Народното събрание в последния работен ден на депутатите.

Пътни строители протестираха за втори пореден ден (ОБЗОР)

От бранша настояват да има се изплатят над 700 млн. лв. за извършени ремонтни дейности. Настояват и за законови промени, в противен случай заплашват, че през есента и зимата страната може да остане без пътна поддръжка и снегопочистване.

В Хасковско протестът се разширява и при Генералово на АМ "Марица", където има и ремонт. Според изпълнителния директор на местната строителна фирма АБ АД Христо Христов имат да се получат почти 20 млн. лева. "Справяме се много трудно, изчепали сме оборотните средства и кредитните лимите къмо доставчиците на горива и битови стоки. Поставени сме в ситуация да пускаме хора в отпуски и да ги освобождаваме, защото сме принудени", обясни той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.