Вижте къде трафикът е най-интензивен

Километрични опашки се образуваха на границите у нас в съботния ден. С декрет на турския президент Реджеп Ердоган българските граждани ще могат да влизат в южната ни съседка само с лична карта вместо с международен паспорт. В събота трафикът на ГКПП „Капитан Андреево” е интензивен. Поради новите правила резервациите в Турция са се увеличили през последните дни. Колони по границите се образуват и заради прибиращи се гастарбайтери.

Опашка от коли има и на „Кулата". Трафикът се регулира от „Пътна полиция".

Колони от коли се образуваха и на ГКПП „Калотина”. За влизане от Сърбия се чака минимум 4 часа. Основната част са пътуващи турски граждани, които работят в Западна Европа и предимно в Германия.

В другия край на България - на Дунав мост край Русе шофьори също чакаха в колометрично задръстване. Причината се оказаха стотиците румънски туристи, които се прибират от българското черноморие, Гърция и Турция. От гранична полиция съобщиха, че  работят всички гишета за контрол, но се налага автомобилите да спират, за да платят  таксата за преминаване по Дунав мост, което отнемало време. Интензивният трафикът е в двете посоки на моста. 

Турция вече пуска българите само с лични карти

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.