Чака се и експертизата на видеата от камерите в района

Свидетелски показания и първоначално преглеждане на видеозаписите от камерите в района на катастрофата на столичния булевард "Черни връх", при която загинаха две млади жени, сочат, че Георги Семерджиев е пътувал сам.Това потвърдиха за NOVA от Софийската градска прокуратура.

От обвинението уточняват, че назначената видеотехническа експертиза ще изясни окончателно въпроса.Първоначално се смяташе, че с него е имало още един човек - полицейски служител. На записи от камери, които са уловили момента на катастрофата, се вижда само един силует на човек, който напуска местопроизшествието.

Чака се резултат и от автотехническата експертиза, която ще покаже с каква скорост се е движил джипът на Семерджиев. По данни на прокуратурата малко след катастрофата край джипа минават две жени, които не реагират на тежкия инцидент. Все още се установява самоличността им. Семерджиев остава в ареста, като срещу него са повдигнати пет обвинения.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.