Според него БСП е единствената, която запази и повиши доверието сред избирателите

Служебният кабинет не бива да задължава България с милиарди за Ф-16. Това е абсурдно. Трябва да се попита президента или министъра на отбраната защо това се прави по време на служебен кабинет. Такова правителство не може да взема такива стратегически решения. Това заяви Филип Попов от БСП в „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му България се намира в криза. "На фона на растящите цени на енергоресурсите, няма как да сме съгласни да се харчат милиарди за нови самолети Ф-16 с публични средства. Нямам логично обяснение, защо сегашната власт се заема с тази тема. Основната им задача е да се организират изборите", смята той. 

Попов: Очакваме да има представители на БСП в служебния кабинет, но това се прави зад гърба ни

Според него влизаме в тежки есен и зима. "Най-правилното социологическо изследване ще бъде след вота. БСП е единствената, която запази и повиши доверието сред избирателите със своята държавническа позиция и социалната политика", заяви Попов. И допълни, че служебните министри, идващи от БСП, не представляват партията и тя не носи отговорност за действията им.

Целия разговор вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.