Според него няма да има трети шанс за ИТН

Тезите на Радев се допират до тези на Борисов. Действията му показаха присъединяване към новата коалиция, сформирана в НС. Консултациите при него бяха проформа. Очакваме да има представители на БСП в служебния кабинет, но това се прави зад гърба на органите на партията. Това заяви депутатът от БСП Филип Попов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според него Нинова логично е припомнила на президента, че в началото го е подкрепила. "Статуковото и моделът, срещу който се борихме, се завърна. Няма да има трети шанс за ИТН. Те са деструктивни. Очаква ни ниска избирателна активност, не успяхме да гласуваме промяната в Изборния кодекс за комбинирано гласуване", каза той. 

Филип Попов: БСП е готова за избори, България – не

По думите му "Възраждане", ДПС, ГЕРБ и ИТН свалиха този кабинет и хвърлиха държавата в хаос. "Ние прокарахме социален бюджет в размер на 23 млрд. лева, което е прецедент. Нашата оценка за тези няколко месеца управление са положителни. БСП беше стабилизиращият фактор в коалицията", заяви Попов.

Повече по темата вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.