Прокуратурата му е повдигнала обвинение

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията на брифинг. По първоначална информация той е пострадал по-леко и вероятно е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Районна прокуратура-Стара Загора е повдигнала обвинение на 40-годишния сърбин. 

Снимка: Георги Манев, NOVA

Сръбски автобус с деца катастрофира на „Тракия”, има много ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първоначалните версии за катастрофата са или грешка на водача, или техническа неизправност. Късно снощи автобусът е бил преместен от мястото на инцидента, движението в района обаче беше пуснато едва тази сутрин в 09.00 ч. заради замърсяване на платното с масло и гориво. Очаква се днес да бъде извършен повторен преглед на мястото на катастрофата. 

Снимка: Георги Манев, NOVA

Снимка: Георги Манев, NOVA

СНИМКИ ОТ РАЙОНА НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Колегите са дошли почти веднага на мястото, на около четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за катастрофирал сръбски автобус с 48 сръбски граждани. По неизяснени обстоятелства превозното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала катастрофата. Към момента имаме информация, че 28 граждани са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ, 14 от тях са настанени за лечение”, казаха още от полицията.

Снимка: Георги Манев, NOVA

„9 от пострадалите са малолетни - между 7 и 12 години, три са непълнолетни - във възрастовата група между 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите установяват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са преминали през Центъра за медицинска помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде уведомена и дирекция „Социално подпомагане” с цел да ни окажат помощ с настаняване на децата, докато родителите им дойдат в България”, обясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Припомняме, че в неделя вечер сръбски автобус с деца катастрофира на АМ „Тракия”, в района на Стара Загора. Той е пътувал от „Слънчев бряг” към Белград. Сингълът за инцидента е подаден около 20:30 ч. По неизвестни, за сега, причини, шофьорът се е отклонил от лентата за движение и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия  км, в посока София. 

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан

Жена, пътувала в автобуса, с разказ за минутите преди катастрофата на „Тракия” (ВИДЕО)