Това каза бившият американски президент по повод обиск на негово имение

Агентите на ФБР може да са подхвърлили улики по време на обиски в Мар-а-Лаго. Това мнение изрази бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Fox News. Според него по време на обиска ФБР е забранило да се снимат действията им, както и да има хора в едно помещение с тях. „Можеха да подхвърлят каквото си искат“, добави той.

Тръмп поиска връщане на документите, иззети при обиска в имението му

На 8 август Федералното бюро за разследване нахлу в имението на Тръмп Мар-а-Лаго. Агентите на разузнаването се съсредоточиха върху офиса на републиканеца и помещенията, в които живее бившият президент, когато се намира във Флорида. Според сина на бившия ръководител на Белия дом, Ерик Тръмп, ФБР не е открило нищо компрометиращо, конфискувайки само някои вещи на членове на семейството и снимки.

Разследват Тръмп за шпионаж, ФБР е иззело класифицирани документи от дома му

В четвъртък главният прокурор Мерик Гарланд каза, че е решил да претърси имението на бившия началник на щаба във Вашингтон. Той обаче отказа да изброи мотивите за подобна мярка. Wall Street Journal съобщи на 12 август, че ФБР е иззело 11 комплекта секретни документи по време на операцията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС