Защитникът му ще обжалва определението

Съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 40-годишния сръбски шофьор, обвинен за тежката катастрофа със сръбски автобус на магистрала „Тракия“, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Защитникът ще обжалва определението. Той поиска "подписка" или "парична гаранция", но съдът отказа.

На 14 август сръбски автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, които бяха транспортирани от Старозагорската болница в столичния "Пирогов", бяха транспортирани с два хеликоптера от София за Белград. Подготвя се транспортирането на други три деца, които все още се намират в старозагорската болница.

Хеликоптери прибраха в Сърбия най-тежко пострадалите деца от катастрофата на „Тракия” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно сръбското вътрешно министерство излезе с информация от проверка на собственика на автобуса и на наемателя.

Собственикът на автобуса, катастрофирал на "Тракия", е с над 100 нарушения

От нея стана ясно, че собственикът на катастрофиралия на магистрала "Тракия" сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др.. Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.