Тримата пострадали са в добро състояние

Разследват причините за големия пожар в цех за патици между врачанските села Чирен и Мраморен. До момента е ясно, че огънят е обхванал територия от близо 1000 декара. За щастие дъждът, който заваля в късния следобед в събота, ограничи пожара. Тримата пострадали са в добро състояние. 

Пожарът беше овладян още сутринта. Основната битка за всички беше пламъците, които вятърът непрекъснато въртеше, да не тръгнат към близкото село Чирен, където се намира единственото газохранилище у нас.

Щетите в птицефермата все още се уточняват. Тези в близкия пчелин обаче са ясни - изгорели са около 500 кошера, 3 тона мед, 6 платформи за придвижване на целия пчелин и цял товарен камион.

Пожар в цех за патици близо до Враца, огънят унищожи стотици декари земеделска земя

Очевидци споделят, че пожарът възникнал спонтанно. Димчо Димитров и сина му виждат огромните кълба дим и бързо идват да спасяват пчелина си. Опитали да помогнат и за гасенето, но охранители не ги допуснали.

Поради сушата, вятъра и липса на вода пламъците се разпространяват бързо.Това създаде проблем и на пожарникарите.

Потушиха пожара в птицекомбинат край Враца

“Като свърши водата трябва да се ходи в село Чирен да се напълни цистерната. За това са нужни 2 екипа, за да не се прекъсва пожарогасенето, защото ако спреш, огънят ще се разрастне отново”, каза инспектор Тихомир Тончев.

А един от основните въпроси остана – как може един пожар, лумнал върху покрива на сграда за не повече от 20 минути да се разрастне така, че огънят да се разпростре на близо 1000 декара площ. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.