По информация ма NOVA има трима пострадали

Пожар в цех за патици близо до Враца. Той е част от Птицекомбинат, който се намира между селата Мраморен и Чирен. Първите сигнали за пламъци са подадени около 11,48 часа. Те бързо обхващат огромни площи земеделска земя. Сред първите доброволци, дошли да гасят е Милен Тодоров: „Гори навсякъде! Откъм патичарниците дойде огънят и за 20 минути се запали всичко. Много е сухо и има вятър”.

Пожарът край Казанлък е локализиран

Първоначалният оглед показва, че всичко тръгва от един от центровете на птицекомбината, в който се отглеждат патици. Най-вероятната причина е непредпазливо боравене с огън, казаха за NOVA от противопожарната служба. Диан Дамянов, кмет на с. Чирен, обясни: „Шести център – от там е тръгнал пожарът, но още не съм много сигурен, защото сега идвам. От един час съм тук вече с шефа на пожарната. Един час не можех да мина пътя за Мраморен”.

Продължава гасенето на пожара в Кресненското дефиле (ВИДЕО+СНИМКИ)

Доброволецът Красимир Богданов разказа: „От двете страни на пътя  е изгоряло всичко, а пожарът се разраства и то в различни посоки. Едната част е надолу към нивите. Другата е към село Чирен и има сериозна опасност да стигне огънят и до селото.

Пожарът на Младежкия хълм в Пловдив е напълно потушен

Първо огнеборците се справиха точно с тази опасност, но вятърът продължи да завърта посоката на пламъците и те да обхващат все по-големи площи. По последни данни на пожарната става дума за изгорели 700 декара. Напълно са унищожени двата центъра на птицекомбината и птиците, отглеждани в тях.

Пожар гори до военния полигон край Казанлък (ВИДЕО+СНИМКИ)

Трима души бяха обгазени, но само един е пожелал лекарска помощ.  Д-р Красимир Симеонов обобщи: „Той дойде и каза, че просто се е строполил долу на земята, след като е вдишал от въглеродния двуокис и изгорелите газове”. След приложена терапия пациентът беше освободен.

Възобновиха се част от огнищата в Хасковско

За потушаването на огъня, освен екипите на пожарната, са необходими и доброволци, арендатори, фирми със специализирана техника.

В района на пожара са изпратени и водоноски на ОП “БКС”, като предстои осигуряването на още техника, която да подпомогне екипите на пожарната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.