Започват държавна финансова инспекция и вътрешни одити

Министерството на здравеопазването преминава към изпълнение на постановление, с което е одобрено отпускането на заем на УМБАЛ „Александровска” в размер на 35 000 000 лв. за погасяване на просрочени задължения към доставчици на стоки и услуги за лечебното заведение.

Изпращат в Прокуратурата материалите от проверката в Александровска болница

След направен анализ се установи, че болницата е в безпрецедентен риск от изпадане в неплатежоспособност и невъзможност да обслужи натрупаните си задължения. Това налага незабавната намеса от страна на принципала в лицето на министъра на здравеопазването, като освен заема, ще бъдат търсени и други възможности за оздравяване на дружеството.

За да се защити оптимално публичният интерес, ще бъдат осъществени държавна финансова инспекция и вътрешни одити, чиято цел ще бъде да установят актуалното състояние на лечебното заведение и рисковете за него, в т.ч. целесъобразността и законосъобразността в управлението и взетите решения.

УМБАЛ „Александровска” започна сливане на клиники в опит да изчисти част от натрупаните задължения

За да се пристъпи към реалното усвояване на заема и удовлетворяване на кредиторите с просрочени вземания, от ръководството на УМБАЛ „Александровска” се очаква бързо изпълнение на условията, определени с решението на предходното правителство от 22 юли 2022 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.