Това каза Георги Проданов в "Денят на живо"

Политологът Георги Проданов нарече в студиото на „Денят на живо” искания от лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов референдум „предсмъртни конвулсии”. Според него целта на Слави Трифонов била да привлече симпатизантите на президента Румен Радев, които преди това са били електорат на „Продължаваме Промяната” и БСП. Проданов категорично подчерта, че с референдум промени в държавното устройство са невъзможни по Конституция. Той нарече предложението "предизборен ход". 

По думите му в последно време управлението на България е било „кампаниен тип, което започна да се възприема като нормално”. Според Проданов никоя партия не е застрахована от нелоялни практики и удари под кръста по време на предизборната кампания. „Няма да е кампания ако ги няма тези нелоялни и некоректни действия. При очакваната ниска избирателна активност и на практика липса на политически дебат, изкушението да се прибегне към подобни пиар тактики е голямо”, твърди политологът.

„Виждам, че в момента в ГЕРБ вървят процеси, които сякаш изглеждат като протягане на ръка към „Продължаваме Промяната” и към „Демократична България” за следващо партньорство. Ще ми се да се стигне до такъв вариант”, коментира още Георги Проданов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.