Нина и Борислав Димитрови не били засегнати от кризите

Война, енергийна криза, инфлация – понятия, които бързо изместиха фокуса от COVID-19, парализирал света през последните две години.

„Пред опасността от недостиг на електроенергия тази зима изходът е само един - намаляването на потреблението. И предлагам да го направим заедно. Ако всеки не свърши своята част, брутални прекъсвания на газа могат да се случват от ден за ден”, обяви премиерът на Франция Елизабет Борн. Примерът трябва да дойде от управляващите, категорични са във Франция. „Правителството, разбира се, трябва да бъде първото, което да даде пример. През септември всяко министерство трябва да финализира свой план за пестене на енергия, за да намали потреблението си с поне 10 процента през следващите две години”, каза още министър-председателят.

ПИЛЕНЦАТА НА ИНТЕРНЕТ: Нина и Боби за мечтата да бъдеш богат и известен

Животът за много европейци става все по-труден, сметките - по-високи, а доходите - недостатъчни. В големите икономики инфлацията скочи до рекордни нива през последната година. Във Франция тя е близо 6% и все още е далеч от своя пик.

Емануел Добрев и Гергана Крумова акостират на Лазурния бряг преди 20 години. Родители са на три дъщери. И макар животът им да налага нуждата от определени икономии, споделят, че все още не усещат тежестта на кризата. Притеснени са от високите цени, но не във Франция. Тя е преподавател по английски език в АНТИБ, Франция, а той – собственик на фирма.

Още при избирането си френското правителството постави като свой приоритет покупателната способност гражданите, а мерките в тази посока не закъсняха. Доволни от поредното облекчаване на цените на горивата във Франция са и белгийците. Километрични опашки за евтин бензин се извиха по границата между двете държави.

За много французи на Лазурния бряг съседна Италия остава икономичен вариант за по-евтин пазар. През юли Франция създаде наръчник от мерки за пестене на електроенергия, а президентът Еманюел Макрон призова за усилие от страна на всеки гражданин, в името на общата кауза.

Всички сме част от една планета, но не всички сме еднакво засегнати. Нина Димитрова, по-известна като „пиленцето от Монако”, каза пред камерата ни, че животът й с мъжа й Борислав не се е променил много. „Въпреки инфлацията, която засегна цял свят, кризата след войната в Украйна, това на нас не ни повлия. Продължаваме да водим същият луксозен начин на живот като преди 4 години”, допълва тя. „Ние не се лишаваме от консумация на ток, на вода или какво ли не. Живеем в супер Кан, който знае какво е Кан, живеем във ВИП прайвът резидънс, наемите са много високи, но ние не се лишаваме от нищо”, хвали се още Нина Димитрова. „В България се прибираме само по бизнес и след това се връщаме тук, където е нашето истинско място - мястото, където станахме известни – на Френската ривиера”, допълва съпругът й.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.