Вижте как може да помогнете

Община Карлово обяви дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията в района. Местните власти се обърнаха към сънародниците ни в страната и чужбина с апел:
 
Уважаеми българи в страната и чужбина,
Обръщаме се към всички Вас с апел за помощ. Населените места от община Карлово – с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене имат нужда от нашата подкрепа!
Наводнението, породено от обилните и непрестанни дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами.
Само обединени заедно, ставаме силни!
Нека дарим!
Всеки, който желае да дари парични средства, може да го направи с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или на:
 

Всеки, който иска да помогне, но не може да отиде на място, може да го направи като изпрати SMS на номер 17 777 с текст "DMS KARLOVO". Отчет за изразходването на парите ще се публикува всяка седмица.

Служебната власт обеща помощ за най-пострадалите. От държавния резерв ще бъдат осигурени строителни материали - тухли и цимент. За всяко нуждаещо се семейство ще има и индивидуална финансова помощ. Родителите на ученици ще получат пари за първия учебен ден.

Собствениците на най-пострадалите или разрушени къщи ще бъдат временно настанени във фургони. А инфраструктурата ще бъде възстановена, веднага след като се разчистят наносите. Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обеща и пълно разследване за това дали незаконната сеч е причина за бедствието.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.