Само по перото „Технологична модернизация“ броят на фирмите, които ще получат подкрепа е между 700 и 1000

Милиарди европейски средства очакват малки и средни фирми в България по Плана за възстановяване. Само по перото „Технологична модернизация“ броят на фирмите, които ще получат подкрепа е между 700 и 1000, а общият бюджет е 260 милиона лева. Един от регионите, чието производство се нуждае от подпомагане, традиционно е Северозападна България.

Обясняват на предприятията как да се възползват от парите по Плана за възстановяване

Според предприемача Тони Йорданов има готовност за кандидатстване по Плана за възстановяване. "Кандидатствал съм по няколко направления. Закупих остатъците от бившия завод "Искър", там за да се изгради нова технологична линия, ще струва 7-8 милиона лева. При сегашната отворена програма прагът е 600 000 лева", обясни той. И допълни, че мярката за възстановяваеми енергийни източници разполага с твърде малко пари - 200 млн. лева.

Той призова за повече стимули за изграждане на нови източници на възобновяема енергия. "Няма как с увеличаването на цените на всичко, не можем да запазим нашите цени същите. Ще направим всичко възможно да оберем резервите. Гроздето и другите стоки, които използваме, са поскъпнали с 30-40%. Няма да увеличим с повече от 20-22% цената на виното", заяви Йорданов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.