Отговори дават министрите Атанас Пеканов и Александър Пулев

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев обясняват как малките и средни предприятия могат да се възползват от Плана за възстановяване и устойчивост. 

Малки и средни предприятия подават документи по Плана за възстановяване

Срещата е организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Ще бъде представена първата процедура от Плана за възстановяване и устойчивост. Тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е на обща стойност от общо 260 млн. лв.

В зависимост от големината на предприятията - микро, малки и средни, те ще могат да получат между 180 000 и 800 000 лв.

"От Европейската комисия получихме сигнал, че те са в правилната посока и отговарят на поетите ангажименти. След финализирането им служебният кабинет ще ги входира в парламента и ще бъде отговорност на народните представители да ги приемат. Те ще трябва да преодолеят огромните си различия и честите си противоречия", заяви Атанас Пеканов, вицепремиер по управление на европейските проекти.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.