Експертът смята, че войната в Украйна се клонира

„Войната в Украйна започна да се клонира. Във вчера пламналия конфликт в Нагорни Карабах се използват същите оръжия, както в Украйна- дронове, високоточни ракети и тежка далекобойна артилерия. Украйна, както Сирия, се превърна в лаборатория за изпитание на оръжия”. Това каза проф. Владимир Чуков, международен анализатор, в ефира на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Представят резултатите от проучване на нагласите към бежанците

Експертът допълни, че ако Ердоган има в момента втори политически живот, дължи това на Русия. „Стана ясно от турската преса, че Дугин е човекът, който е занесъл писмото от Русия на Ердоган през 2016г., с което го предупреждава за преврата. Ердоган е много благодарен за това. В същото време, обаче, всяка от тези държави има своите интереси. Преди седмица излезе една външнополитическа концепция на Путин. 31 страници, които в нашите медии въобще не бяха коментирани. В тази концепция се казва кои са партньорите на Русия. На първо място е славянският свят”.

„В турската преса всеки ден има невероятни демонстрации на расизъм и нетолерантност към сирийците. Не ги искат. Бежанската тема ще бъде много важна в бъдещата предизборна кампания в Турция. Опозицията категорично е заявила, че вземе ли властта, тези хора ще си отидат. Сирийците предпочитат България пред Гърция, защото българските служби и органи са много по-толерантни. Много рядко се стига до дело в български съд за нарушители на границата”, обясни Чуков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.