В сряда започва поклонението в Уестминстърския дворец

Ковчегът на кралицата отпътува за Лондон. Тленните останки на Елизабет II ще бъдат транспортирани до Бъкингамския дворец. От утре в Уестминстърския дворец започва поклонението пред монарха.

Късно снощи Крал Чарлз III, братята и сестра му останаха на мълчаливо бдение край ковчега на кралица Елизабет II. Пред историческата катедрала „Сейнт Джайлс” в Единбург през цялата нощ имаше опашки от хора, дошли да се простят с Нейно величество.

ЕМОЦИОНАЛНО: Почит към Елизабет II със сълзи в очите (ВИДЕО)

„Дойдохме тук от Дърам, за да отдадем най-голямото уважение на човека, който ни е водил и напътствал с човечност и смелост. Тя заслужава всичко това. Тя имаше фантастичен живот и сега трябва да продължим напред, това е краят за мен, като ветеран”, обясни Шон Ландър.

Повече от 26 000 души се бяха събрали пред катедралата, а в късния следобед полицията в Единбург съобщи, че повече няма да допуска хората да се редят.  „На път сме от 4 часа тази сутрин и започнахме да се редим на опашката около 8 часа, за да вземем. Струваше си. Това е спомен, който никога няма да забравим”, казва Бети Бремнър.

Крал Чарлз III и кралицата консорт Камила пристигнаха в Северна Ирландия като част от обиколката си в Обединеното кралство. Те бяха посрещнати от огромно множество граждани, преди да разговарят с политическите лидери.

„Кралската четворка” се събра - какъв знак е това (СНИМКИ)

Погребението на кралица Елизабет II в понеделник ще бъде безпрецедентна полицейска операция, съобщиха властите в Лондон. Очаква се в британската столица да пристигнат държавни и правителствени ръководители от целия свят. Сред тях са американският президент Джо Байдън, императорът на Япония, кралят и кралицата на Испания, монарси от Европа и от Общността на нациите. 

Кой ще се грижи за кучетата на покойната кралица Елизабет II (ВИДЕО)

Чарлз III пристигна в Северна Ирландия на първото си посещение като крал

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.