Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ в студиото на “На фокус”

“Ние знаем най-добре какви са решенията за страната”, това заяви Делян Добрев от ГЕРБ в студиото на “На фокус”. 

Той категорично заяви, че повече доставки на газ от Русия не трябва да има. “Трябва да се спрат и покупките на уралски нефт. Каква е разликата между това да купуваме уралски нефт или руски газ? Едното финансира другото”, каза Добрев. 

По-думите му ГЕРБ би се справила по-добре с овладяването на енергийната криза. “Ако бяхме ние, щяхме да предплатим газа за 2-3 месеца напред, виждайки началото на конфликта”, обяви Добрев. “Ако още март месец бяха платили за 2 месеца напред до момента на нашия падеж за следващо плащане, щяхме да видим какво правят другите държави”, допълни той. 

“Второто, което трябваше да направят е да запазят капацитет на терминала в Гърция”, предложи още Добрев. 

Бойко Борисов е отклонил поканата на ПП за дебат, потвърди Добрев. “Той не би дебатирал с хора, които нарушават закона. Но би дебатирал с всеки друг гражданин, който спазва законите”, обясни Добрев. 

Той бе категоричен, че “трудно” би седнал на масата за преговори с ПП. “Ако сме в безизходица и няма никакъв друг начин да се сформира правителство, в краен случай бихме разговаряли с тях”, каза той. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.