Миналата седмица Украйна и Русия си размениха около 300 пленници

Папа Франциск каза, че е съдействал за организирането за размяна на военнопленници в Украйна, съобщава БТА, цитирайки ДПА.

Агенцията отбелязва, че не е ясно обаче каква роля е изиграл Светият отец.

Според йезуитското списание "Чивита католика" папата е споменал за тази своя намеса по време на среща с йезуити миналата седмица в Казахстан. Той бил посетен от голям брой украинци - граждани и официални лица, които му разказвали за войната.

Патриарх Кирил: Руските войници, загинали в Украйна, ще получат опрощение на греховете

Един военен, който се занимавал с размяна на пленници, му предоставил списък с над 300 имена на военнопленници и го помолил да съдейства за размяната. "Незабавно се обадих на руския посланик да го попитам дали може да се направи нещо, дали може да бъде извършана размяната на затворници", доверил Франциск.

Миналата седмица Украйна и Русия си размениха около 300 пленници; подобни размени имаше и по-рано през войната, припомня ДПА. Частната среща на папата с йезуити се е състояла на 15 септември в Казахстан, след като там Франциск участва в международна среща на религиозни лидери.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА