Не се съобщава колко ще продължи визитата на Кристин Ламбрехт

Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт направи изненадващо посещение в Украйна. Тя посети южния пристанищен град Одеса, се казва в изявление на германското министерство на отбраната, предаде АФП. Не се съобщава колко време е продължило пътуването. Германското МО на добави в Twitter, че Ламбрехт се е срещнала с украинския си колега Олексий Резников.

Досега нито една страна от НАТО не е доставяла западни танкове на Киев. Украйна многократно е искала танкове „Леопард” от Германия, за да подпомогне контраатаката срещу Русия. Правителството на Олаф Шолц отказва. Самият канцлер заяви, че не иска да действа самостоятелно по отношение на оръжейните доставки и ще взема решения само след консултации със съюзниците си. Вместо това Берлин сключи сделки с трети страни, които прехвърлят тежко въоръжение на Украйна. В замяна те получават доставки от Германия.

Посещението на Ламбрехт се състоя ден след като руският президент Владимир Путин обяви анексирането на украинските региони Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС