Как протича изборният ден в Плевенско

Гласуването в плевенското село Буковлък, където са най-големите секции в областта, започна точно в 7 часа. 5000 души е населението на селото, а там има засилено полицейско присъствие. 

Кметът Георги Божинов съобщи, че е бил привикан да бъде предупреден, че има сигнал за купуване на гласове срещу него в замяна на един кубик дърва. "Това не е вярно, няма процедура, дори няма фирма, спечелила търга за дървата. Полицията стои пред дома ми от 2:30 ч. през нощта. Полицията записва всички номера на колите. Те нагнетяват обстановката, а ние не се продаваме", обясни той.

 

 

ЦИК поиска втора машина за две от секциите, тъй като в едната са над 1100 имащите право на глас, а се предполага, че ще има голям интерес.

 

 

Според председателя на СИК трима души са гласували за половин час. "На предния вот нямаше и 50% избирателна активност, около 200 човека са премахнати от списъците", разкри тя.

ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Гласуваме на предсрочен парламентарен вот

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.