Коментар на Доника Ризова, Стойчо Стойчев и Николай Стайков

В четвъртък гостите в „Пресечна точка” пиар експертът Доника Ризова, политологът Стойчо Стойчев и разследващият журналист Николай Стайков коментираха възможностите за съставяне на редовен кабинет и изразената от президента Румен Радев позиция, че такъв трябва да бъде направен. По думите на държавния глава изглежда, че партиите се страхуват да управляват България през зимата.

Ще успее ли форматът "контактна група" да посредничи между партиите

„Ще бъде брак по сметка, а не по любов”, коментира пиар експертът Доника Ризова. Според нея въпреки всички партиите ще се обединят и ще съставят правителство.

По думите на политолога сред гостите активна роля в преговорите за „трудна” коалиция трябва да вземе именно държавният глава. „В българската политика всичко е възможно и всичко можем да видим, тъй като мотивациите обикновено не са публично заявените”, заяви Стойчо Стойчев.

Според журналиста Николай Стайков „да има едно редовно, нормално работещо правителство е някаква азбучна истина – като да искаме да има световен мир”. „Очевидно е, че сегашният политически модел не работи”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.