Инцидентът е станал в кв. "Стрелбище"

Камион се вряза в спирка на градския транспорт в София. При инцидента, станал на кръстовището на ул. "Орехова гора" и бул. "Гоце Делчев" в квартал "Стрелбище", е загинало 19-годишно момиче.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигнал за инцидента е подаден в 09:40 часа. По разкази на очевидци камионът се е движел с висока скорост. Жертвата пресичала на пешеходна пътека, когато била пометена от превозното средство. След това тежкотоварният автомобил се забил в спирката.

По информация на NOVA шофьорът - мъж на 53 години, е транспортиран в "Пирогов". Състоянието му е стабилно и животът му е вън от опасност, каза директорът на спешния институт д-р Владимир Димитров.

Бързите тестове на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Очакват се резултатите от кръвните му проби. Мъжът няма предишни провинения на пътя.

"Тепърва ще се събират доказателства. Има свидетели на инцидента. Те твърдят, че в района на пешеходната пътека камионът, превозващ минерална вода, е ударил пресичащо момиче. То е било влачено около двайсетина метра. След това камионът се удря в спирката. За щастие на нея не е имало хора", каза заместник-градският прокурор на София Иво Илиев. 

Той добави, че на пръв поглед няма следи от спирачен път. "По всяка вероятност има камери на мястото на инцидента и записите ще се преглеждат. Аз лично смятам, че скоростта е била доста висока, като се има предвид какво видях на място", каза още държавният обвинител.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.