Водачът е българин

Голяма група мигранти беше открита в хладилен камион на магистрала „Тракия”. При проверка на товарния отсек, полицейски патрул намерил 75 мъже.

Камионът е спрян от полицията на 88 километър, в посока София. Униформените накарали шофьора да отбие на близкия паркинг, разказаха очевидците. Патрулните автомобили били два.

Заловиха 26 нелегални мигранти в София

Отваряйки товарното помещение на камиона, полицаите откриват огромна група мигранти, натъпкани един до друг. Оцеляват в хладилната камера часове наред без свеж въздух, защото помещението е херметически затворено.  

Групата се състои изцяло от мъже. Твърдят, че са от Афганистан и отиват в Западна Европа.

„Най-големите са на възраст между 30 и 35-години. Всички са мъже или момчета. Сред тях има и непълнолетни лица, но на колко години са също ще стане ясно, след като бъдат обработени и бъде проведена беседа с тях”, заяви Мирослав Стоянов,  говорител на ОД на МВР-Пазарджик.

Шофьорът, който е на 56-години от Любимец, е криминално проявен.

„Неправоспособен е. Към момента на задържането му той е притежавал свидетелство за управление на МПС, но друга категория, не от тази, която изисква управлението на камион. И след като е бил тестван с дрегер, пробата за употреба на наркотични вещества се е оказала положителна”, обясни Стоянов.

Шофьорът ще бъде съден по бързото производство. Камионът е собственост на друго лице, което вече е установено. А мигрантите тази вечер ще бъдат откарани в Центъра за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.