Николай Хаджигенов и Емануил Йорданов в предаването „На фокус”

Помилването на Десислава Иванчева и Биляна Петрова е възможно, но много малко вероятно. Това заяви в предаването „На фокус” адвокат Николай Хаджигенов, защитник на Десислава Иванчева.

Хаджигенов и защитникът на Биляна Петрова – Емануил Йорданов коментираха следващите ходове, с които ще се опитат да освободят двете жени.

Хаджигенов обясни, че помилването е извънреден способ.

„Обикновено от него се възползват хора, на които им остават няколко месеца живот или трябва да гледат тежкоболен роднина, а няма кой друг. И обикновено става въпрос за намаляване на наказанията. Изключително рядко някой се възползва от тази възможност”, обясни Хаджигенов.

Той обясни, че търсенето на работа в Сливен засяга само Биляна Петрова, защото Десислава Иванчева е на строг режим и следващите 6 месеца не може да работи.

Адвокат Емануил Йорданов обясни, че два дни работа се равняват на 3 дни лишаване от свобода.

Оттук нататък полезните ходове били три. Единият е през Съда по правата на човека, вторият ход е помилване, третият – условно предсрочно освобождаване, обясни адвокат Йорданов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.