Хората да имат право да избират как да гласуват, каза депутатът от БСП

„БСП е поела ангажимент и, ако ни поканят, бихме участвали в преговори с втория мандат и евентуално – с третия мандат. Зависи на кого ще бъдат дадени. Имаме решение на Националния съвет, че не бихме подкрепили мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Тази наша позиция е непроменена. В сегашната ситуация, предвид вътрешната и външнополитическата обстановка, трябва да се търси диалог. България не трябва да остава без редовно правителство, защото виждаме, че служебното няма волята да внесе бюджет”. Това каза депутатът от левицата Илиян Йончев в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

БСП отива на консултации при президента

Относно връщането на хартиената бюлетина, той каза: „Ние подкрепихме изцяло машинното гласуване в 45-ия парламент, но след това беше споделена позицията, че сме лишили от правото им да гласуват по-възрастните ни избиратели. Хората ще гласуват и машинно, манипулации са изключени”.

„Ще предложим младите хора до 26-годишна възраст да бъдат освободени от данък върху заплатите си”, каза още Йончев.

Относно взрива на полската граница, при който загинаха двама души, той призова да бъдат изяснени фактите. „Има данни, че ракетата може да е част от ПВО на Украйна”, каза Йончев.

Депутатът припомни позицията на БСП да не бъде пращано въоръжение на Украйна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.