Те подписаха декларация за оттегляне на предложението за промени

След заседанието на парламента и преди вечерния протест, „Продължаваме промяната” и „Демократична България” се срещнаха с граждански организации. Те подписаха декларация с искане за оттегляне на предложението за промени в Изборния кодекс. Ако исканията им не бъдат чути, ще призоват президента Румен Радев да наложи вето на промените. Двете партии искат и временна комисия, на която отново да бъдат разгледани всички предложения.

„Да минем заедно по всички важни въпроси за обществото и да сме сигурни, че няма никой, като крадец през нощта, да измъкне възможността българите да имат честни избори", каза Петков.  

„Целта е да спрем изтърбушването на Изборния кодекс. По друг начин не може да бъде наречено това преразглеждане на мерки”, заяви Христо Иванов от ДБ.

„Всички правила бяха потъпкани в рамките на разглеждане на един законопроект”, коментира Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.