Това твърдят негови съседи и представители на Animal Rescue

По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража 37-годишния мъж, проявил особена жестокост към кучето Мечо. В залата на съда се чуха разкази на съседи в квартал “Карпузица”, които потвърдиха съмненията, че това не е първото издевателство над животно от страна на обвиняемия Захари Шулев.

През уикенда от Animal Rescue публикуваха видео, на което, по техни думи, се вижда как мъжът примамва друго куче, за което NOVA разказа, че също е изчезнало.

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в жестокост към куче

В момента се събират подписи с искане и този случай да бъде разследван. Ще бъде изпратена жалба до министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

“За Макс разбрахме случайно. Ровихме се из видеозаписите, за да разберем какво е станало с Мечо и така се натъкнахме на видеото с Макс”, разказа Пламена Дочева от Animal Rescue. 

От организацията настояват за промяна на властите към сигналите за насилие над животни. “Престъплението си е престъпление и трябва да бъде разглеждано като такова, независимо кой е свидетел’, заяви Дочева.

По думите й кучето Мечо се възстановява и се чувства все по-добре. От Макс обаче няма и следа. 

В петък ще има обжалване в СГС за мярката на Захари Шулев. Тогава пред съда ще се проведе и организиран протест в защита на Мечо и други пострадали животни. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.