Тя е най-бързата в автомобилния спорт у нас и в Европа

Екатерина Стратиева е най-бързата рали състезателка  у нас и в Европа. Тя е първата жена в автомобилния спорт с три европейски титли.

„Този път ще даваме газ за Унгария.  Има напрежение при подготовката и то идва от това, че всичко се случва в последния момент и все има много въпросителни и липсващи елементи, които водят до чуденката, дали ще стане”, разказа автомобилната състезателка.

Признава и, че е много суеверна. „Чувствам се доволна когато знам, че съм дала всичко от себе си. Невинаги резултатът е да бъдеш на стълбичката - на първо, второ или трето място. Има много различни фактори в нашия спорт, които могат да ти попречат да бъдеш класиран, но това не означава, че ти не си се представил добре”, допълни Екатерина Стратиева.

Тя е в автомобилния спорт от 17 години, но не смята да приключва с него скоро. „Смея да твърдя, че съм адрелинозависима. Когато няма адреналин, няма стрес, някак си организмът се отпуска. Започвам да боледувам, други проблеми - с кръст, с колене. И просто това ми дава сила и заряд”, коментира още състезателката.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.