Служебното правителство ще гарантира сигурността на хората, увери премиерът

Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, обърна се служебният премиер Гълъб Донев към българските граждани от парламентарната трибуна.

Депутатите обсъждат на първо четене Законопроект за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за т.г.

Извънредно заседание на Народното събрание

Това, което служебното правителство направи и ще продължи, докато не се излъчи редовен кабинет, е да се гарантира сигурността на хората. Удобно е да се атакува служебното правителство в момент, когато прави всичко възможно, за да минимизира ефектите от кризите, в които завари страната на 2 август т.г., изтъкна служебният премиер. Той припомни, че по време на предизборната кампания през август-септември т.г. почти всички партии са призовавали служебното правителство да не внася свой проект на закон за държавния бюджет, за бюджетите на ДОО и на НЗОК.

Правителството с усилията и мерките, които приложи, понижи инфлацията, работи за понижение на цените на горивата в България - и те спаднаха, то работи и по гарантиране увеличението на доходите, отчете служебният министър-председател. Кабинетът разреши заварени и създадени преди това кризи и проблеми, заяви Донев. Не може да обвинявате правителството за неща, които не зависят от него в рамките на два или три месеца, добави той. "Служебното правителство решава единствено и само създадените проблеми и тези на българските граждани за това да живеят спокойно и сигурно", каза Гълъб Донев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА