Той разкри как се прави най-ароматното занаятчийско кафе

Майстор пекар на кафе с 40- годишен опит изнесе лекция на студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Италианецът Лука разкри как се прави най-ароматното занаятчийско кафе.  

„Да правиш занаятчийско кафе, да го работиш със страст, но по наистина старите начини, независимо, че светът върви напред и се развива. Тайната при доброто изпичане на кафето е да го правиш с много, много страст”, разказ майсторът пекар на кафе Лука.

Подготвя се и специален университетски курс с преподаватели от Италия, разказа една от лекторките. „Тайната на вкусното кафе е преди всичко да има добър материал. Кафето да е добро като зърна. След това да бъде изпечено по старите традиции”, обясни Ирина Дилкова.

Подобни лекции са изключително полезни за студентите в Университета по хранителни технологии в Пловдив, допълни ректорът на учебното заведение. „По този начин се усвояват знания, които иначе няма как да предадем. Това са хора с голям опит, от една от най-известните компании в света в областта на кафето и аз съм изключително развълнуван, че ние сме домакини на подобно събитие, на което се срещат три поколения”, разказа Пламен Моллов, ректор на УХТ- Пловдив.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.