На „Дондуков” 2 Вьоса Османи-Садриу разговаря на четири очи с Румен Радев

Президентът на Косово Вьоса Османи-Садриу е на официално посещение в България в сряда по покана на държавния глава Румен Радев.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ПОСРЕЩАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Тя беше посрещната с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски”. Там Гвардейският представителен духов оркестър изпълни химните на България и Косово. Държавните глави приеха строя на почетния гвардейски караул. Президентът на Косово положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

След церемонията двамата президенти се насочиха към сградата на „Дондуков” 2, където провеждат среща на четири очи. Предстоят и пленарни разговори между официалните делегации. Държавните глави ще обсъдят теми от двустранния и регионалния дневен ред, европейската перспектива на Косово, възможностите за засилване на сътрудничеството в икономиката, инвестициите, енергетиката, транспорта, туризма, образованието, науката и културата.

На церемония в Гербовата зала, в присъствието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу, ще бъде връчен почетен медал на президента на Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (КФОР). Отличието ще получи командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА