„Изказването на президента за шарлатаните, които го подвели, е самопризнание, че се занимава с партийно инженерство", заяви тя

Кирил Петков и Асен Василев не са плод на доверие, а внимателно обмислен план на президента Румен Радев. Такова мнение изрази във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този  план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде "Продължаваме промяната" с три задачи - да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ, да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ и да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт", заяви тя.

Борисов: И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент, а ПП са аматьори

„Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси", коментира още Нинова.

Радев след критиките от Василев: Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна

Василев: Категорично има координирани действия между Радев и ГЕРБ

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.