Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на ГЕРБ

И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент. ПП са аматьори. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки твърденията на ПП за негови срещи и разговори с президента Румен Радев.

Радев след критиките от Василев: Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна

"Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже "Добър ден", може спокойно да си пуснете лампата. Аз твърдя, че ако има жив човек, който минимум две години назад да каже кога, как и къде... Аз и по телефона не съм разговарял с Румен Радев. И един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp, с газа. Защото и вчера казах, че само престъплението да не резервира газ на гръцките терминали, а да оставят нарочно частник да го направи до април догодина, е такава далавера, която ни струва по 200-300 хиляди лева на месец”, подчерта Борисов. 

Той каза още, че доста хора са се отрекли от ПП. „Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях, а сега и президентът Радев. Преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях. Преди две седмици Корнелия Нинова също се отрече от тях и ги нарече "аматьори". Такива големи групи от хора -  около 200 000 българи, също не гласуваха за тях".

ПП за Радев: Този, който каза: „Мутри, вън!“, а след това върна мутрите в управлението

Борисов коментира и промените в Изборния кодекс. „Няма никакъв проблем с флашките и кода за машините. Защото вече виждам паниката и ужаса от огромното разочарование на хората от тази партия. Това им е последният спасителен пояс. Ако президентът Радев върне Изборния кодекс, ще помоля депутатите на ГЕРБ да му гласуват ветото. Защото ние ги победихме и с лъжите им, и с измамите им, и с машините им, и с вълшебните флашки, и с близо 6%”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Няма да ви оставя дъвка да дъвчете и да ни привързвате някъде на друго място. Ние сме ги победили по техните правила”, каза още Борисов.

По-късно през деня лидерът на ГЕРБ говори и от централата на партията. Той отново потвърди, че не е разговарял с Румен Радев. 

„Повече няма да търпим. Когато има несправедливост, ще се включваме. Единственото, което съм казвал е за самолетите, че бихме се съобразили с него, като военен летец. Ако това се счита за сближаване”, поясни Борисов.

И категорично заяви: „Ние, мутри в ГЕРБ, нямаме!".

Според него ПП са разочаровали първо ГЕРБ, а после и всички останали. 

Бойко Борисов се извини за тона си в ефира на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България".

„Извинявам се за малко повишения тон по NOVA, но те се държаха като адвокати на ПП и нападаха Деница Сачева с въпроси, на които тя няма как да отговори”, заяви Борисов.

NOVA излезе с позиция за случилото се. Nova Broadcasting Group заявава, че винаги се  придържа към най-високите професионални стандарти на независимата журналистика и безпристрастното отразяване на събитията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.