Ченчев настоя целият парламент да призове "началника на назначените" да дойде в пленарната зала

"БСП за България" и "Продължаваме Промяната" призоваха президента Румен Радев да се яви в парламента, за да обясни "действията и бездействията" на назначения от него служебен кабинет.

В процедура по начина на водене Иван Ченчев от левицата настоя цялото Народно събрание да призове "началника на назначените" да дойде в пленарната зала. 

В началото на серията от процедури Ченчев призова председателстващият заседанието на парламента Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) да призове служебния премиер, за когото заяви, че ще нарича "назначен", да започне да отговаря на поставените от депутатите въпроси.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Икономическата комисия прие законопроект за държавен надзор на "Лукойл Нефтохим"

Ченчев определи като "безпрецедентно нахалство" изказването на Гълъб Донев, че изслушването му в парламента е "сламка за удавници". "Тук има ли удавници? Това не е ли обида към Народното събрание? Хайде, г-н председател, заедно да призовем служебния министър-председател, назначения министър-председател, да слага плувките и плавниците и да идва бързо в парламента при удавниците", настоя депутатът. 

"Стигаме до това, че един човек контролира всички в държавата, но всички от назначените", посочи Ченчев, след което добави, че народните представители са избрани от българския народ. Впоследствие и от "Продължаваме Промяната" настояха за отговори от президента Румен Радев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА