Улицата, на която станаха инцидентите, е част от републикански път

Две последователни катастрофи в Горна Оряховица станаха късно в сряда при съмнения за гонки в града. Няма пострадали, но са нанесени материални щети по домове.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На кадри от охранителни камери се вижда как водачът губи контрол над автомобила и колата се качва на тротоара и се преообръща. Минути след това друг млад шофьор катастрофира на около 500 метра от първия инцидент.

„Гонки има почти всяка вечер. Събират се младежи и си правят дрифтове. Карат бързо и ползват трасето за състезателна отсечка”, обясни Ивелина Панова - жител на Горна Оряховица.


Хората в района искат изкуствени неравности по пътя заради честите инциденти. От общината заявиха, че пари за ремонт на пътя засега няма.

„Продължаваме да търсим финансиране. В сумата, която ще е необходима за изграждането на участъка, са предвидени неравности. Надявам се през тази година да получим финансиране”, обясни кметът на града Добромир Добрев.

Докато се случи този проект, местните настояват да се върнат по местата знаците, ограничаващи скоростта в района.

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.