Голямата битка са местните избори, смята съпредседателят на ПП

В следващия парламент обединението между ПП и ДБ ще е първа политическа сила и ще има мнозинство. Това смята съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Вчера бях с „Демократи за силна България”, с Христо Иванов, с хора от зелената партия на г-н Панев. Знаете ли силата, когато усещаш обединение за една обща кауза. Ние имаме общи приоритети, общи ценности, обща кауза. Задачата ни следващите 3 месеца е да върнем надеждата”, каза Петков в предаването „На фокус”.

Петков коментира, че индивидуалните битки не могат да стигнат до добър резултат.

„Вече сме 6 партии заедно. Но виждам дълга редица от граждански организации, които мога да се присъединят към нас за следващите избори. Например „Правосъдие за всеки”, „Спаси София”, екипът „За София”, има групи в Стара Загора, в Пловдив”, каза Петков.

 „Всичките имат жажда за промяна на средата, в която живеем. Осъзнаваме, че проблемът е един и същ – задкулисието, корупцията, липсата на правосъдие. Докато не разчистим тези базови проблеми, различията ни са дребнотемие”, коментира той.

Петков обясни, че дори и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, ПП търсели хора, които да поемат битката за местната власт.

„Голямата битка са местните избори. Там имаме нужда от 20 000 човека, общински съветници, свестни хора ни трябват”, каза Петков.

 „Не само, че ще бъдем първа политическа сила, в това съм сигурен, но ние ще имаме огромно мнозинство”, каза Петков.  „Вярвам, че в следващия парламент, не само ще сме първа политическа сила, а ще наложим правилата и бъдещият стандарт на правителство напълно да зависи от нас”, продължи съпредседателят на ПП.

„Съединението прави силата – трябва да започне извън тази сграда, за да сме силни после вътре”, смята още той.

Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и „Спаси София” да е с тях.

Относно обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от ПП са спечелили много пари от войната в Украйна, Петков каза: „Моята грешка е, че влязохме в обяснителен режим. Спирам да се занимавам с неговите „борисовки””, каза Петков.

Относно гласуването на механизма за разследване на главния прокурор, Петков каза:

„Това е поредния театър на ГЕРБ. Ако искат главния прокурор да бъде разследван, има няколко дни да бъде внесен на второ четене. Целият номер беше, от 4 месеца, в последния момент да се опитат да го минат на първо четене, но да не могат да го минат на второ”, смята Петков.

Относно референдума за президентска република, Петков заяви, че това е измислен референдум.

„Слави Трифонов след грешките, които направи, няма нужда даже да го коментирам. Не мисля, че някой вече вярва на този човек”, каза Петков.

Относно референдума, искан от „Възраждане”, Петков каза: „Възраждане” се опитва да събере подкрепа за партията си”, заяви Петков.  

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.