Полицията задържа приятеля ѝ като предполагаем извършител

Тежък криминален случай от Варна, при който 31-годишна жена беше открита убита в петък. Припомняме, че жената беше в неизвестност от 1 януари, а след това полицията задържа предполагаемия извършител. Това всъщност е приятелят на жертвата - 39-годишният Ивайло Павлов, когото в неделя съдът остави в ареста. Мъжът все още отказва да даде показания по случая.

„Възползва се от правото си да не дава показания. Това е негово право по НПК”, заяви прокурор Милен Ставрев.

„Дори и да беше дал обяснения, те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина”, посочи Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Предстои и защитата, и обвинението, да изчакат експертизите. А резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой.

На този етап, ако бъде признат за виновен, мъжът ще трябва да изтърпи наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Възможно е обаче присъдата да бъде и по-тежка.

Все още няма яснота и дали обвиняемият и приятелката му са употребявали наркотици. Тепърва предстои да стане ясно и какви са мотивите за убийството.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.