Трагедията е станала в междучасието

17-годишно момиче почина в класна стая на АЕГ „Гео Милев” в Бургас. Трагедията с единадесетокласничката е станала в междучасието.

Снимка: Цеца Алексова, NOVA

Тийнейджърката се почувствала зле и колабирала по време на междучасието в класната си стая. 

По неофициална информация обаче инцидентът е започнал по време на час. Първоначално първа помощ оказало медицинското лице в училището. Малко по-късно дошъл екип на Спешна помощ, а след него и реанимационен, който въпреки усилията си, не успял да спаси живота на детето.

Според директорката на училището Жаклин Нейчева момичето не е страдало от хронични заболявания. До ранния следобед в учебното заведение разследващи провеждаха разпити на свидетели. На място беше семейството на починалото момиче, както и техни близки, които също отричат единадесетокласничката да е имала хронично заболяване.

Занятията в училището са били преустановени. Със съучениците на момичето ще работи психолог. На място имаше екипи на МВР и близки на починалото момиче. 

От Министерството на образованието отказаха да коментират случая, докато не приключи разследването.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.